همه کسانی که خودور دارند با دو بیمه مهم خودور یعنی بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه آشنا هستند. بیمه بدنه به نوعی مکمل بیمه شخص ثالث است و با جبران خسارات واردشده به خودروی بیمهگزار در زمانی که وی مقصر حادثه باشد از او حمایت میکند. البته پوششهای بیمه بدنه مختلف است و محدود به خسارات ناشی از تصادف نمیشود. یکی از دغدغههای بیمهگزاران مسئله انتقال بیمه بدنه یا بیمه شخص ثالث به دیگران است. به دلایل مختلفی ممکن است افراد در پی انتقال بیمهنامه خود باشند اما آیا انتقال بیمه بدنه به دیگر افراد ممکن است؟ با ما همراه باشید.
مروری مختصر بر بیمه بدنه
بیمه بدنه به طور کلی دارای چند پوشش اصلی است که شامل: برخورد خودرو با اجسام ثابت و متحرک و بالعکس، سرقت خودرو، آتشسوزی و انفجار خودرو، واژگونی و سقوط خودرو است. پوششهای دیگری نیز در بیمه بدنه وجود دارد که انتخاب آن به عهده بیمهگزار بوده و به آن پوششهای اضافی بیمهنامه میگویند. مهم است بدانید که بیمهگزار با انتخاب پوششهای اضافی باید اندکی حق بیمه بیشتری بپردازد و در عوض میتواند خسارت بیشتری از محل بیمه دریافت کند. سقف تعهدات بیمه نیز قابل تغییر است و بیمهگزار در زمان خرید میتواند آن را افزایش یا کاهش دهد.
انواع روشهای ممکن برای انتقال بیمه بدنه
بیمهگزار میتواند انتقال بیمهبدنه یا انتقال تخفیفهای عدم خسارت بیمه را انجام دهد. به صورت کلی امکان انتقال بیمه بدنه به صاحبان دیگر، انتقال بیمه بدنه یک خودرو به خودرویی دیگر، انتقال تخفیفهای عدم خسارت بیمه بدنه به خودروی دیگر و انتقال تخفیفهای عدم خسارت با تغییر شرکت بیمه وجود دارد. اما هر یک از این موارد شرایط مخصوص به خود را دارد که بیمهگزار باید از آن آگاه باشد.
انتقال بیمه بدنه به افراد دیگر و شرایط آن
بیمه بدنه قابل انتقال به غیر نیست. مگر در مواردی که بیمهگزار کتباً اقدام به این کار میکند. در این موارد هم تخفیفهای عدم خسارت به فرد جدید منتقل نمیشود و وی فقط میتواند از پوششهای بیمه در زمان خسارت استفاده کند.
انتقال بیمه بدنه به افراد دیگر و شرایط آن
بیمه بدنه قابل انتقال به غیر نیست. مگر در مواردی که بیمهگزار کتباً اقدام به این کار میکند. در این موارد هم تخفیفهای عدم خسارت به فرد جدید منتقل نمیشود و وی فقط میتواند از پوششهای بیمه در زمان خسارت استفاده کند.
انتقال تخفیفهای عدم خسارت بیمه بدنه به خودروی دیگر
اگر بیمهگزار طی سالهای مختلف از بیمهنامه خود استفاده نکند از سوی شرکت بیمه به وی تخفیف داده میشود که به آن تخفیفهای عدم خسارت میگویند. حالا اگر بیمهگزار قصد خرید خودروی جدید داشته باشد میتواند تخفیفهای عدم خسارت خود را به خودروی جدید منتقل کند.
انتقال تخفیف عدم خسارت با تغییر شرکت بیمه
اگر از شرکت بیمه فعلی خود رضایت ندارید یا به هر دلیل دیگری میخواهید از یک شرکت دیگر بیمه تهیه کنید هیچ محدودیتی در انتقال تخفیفهای عدم خسارت وجود ندارد و با تغییر شرکت بیمه تخفیفهای بیمهنامه شما از بین نمیرود. شما به راحتی میتوانید در زمان سررسید بیمهنامه خود شرکت مورد دلخواه را انتخاب کرده و تخفیفهای عدم خسارت در بیمهنامه جدید درج میشود. در این مورد نیاز به بازدید مجدد خودرو توسط کارشناس بیمه شرکت بیمه جدیدی است که میخواهید از آن بیمه تهیه کنید.
نکاتی که در زمان انتقال بیمه بدنه باید مد نظر داشته باشید
به هر دلیل که بخواهید بیمه بدنه خود را انتقال دهید باید چند نکته را به صورت کلی در نطر بگیرید
- به تاریخ سررسید بیمه خود توجه کنید و هنوز که معتبر است اقدام به تغییر بیمه بدنه کنید.
- تمامی مراحل انتقال بیمه بدنه باید از همان ابتدا به اطلاع شرکت بیمه برسد.
- در انتقال بیمه از یک خودرو به خودروی دیگر، ابتدا بر اساس مشخصات و ارزش خودروی جدید حق بیمه محاسبه شده و مابهالتفاوت آن از بیمهگزار دریافت یا به آن پرداخت میشود.
- پس از فروش خودرو تنها 24 ساعت مهلت دارید تا با اطلاع به شرکت بیمه، نسبت به انتقال بیمه بدنه خود اقدام کنید.
- در صورتی که بیمه خود را فسخ کرده باشید تا 180 روز و در صورتی که بیمه شما منقضی شده باشد تا 90 روز مهلت دارید که از تخفیفهای عدم خسارت خود در خرید مجدد بیمهنامه استفاده کنید.
مدارک مورد نیاز برای انتقال بیمه بدنه
برای انتقال تخفیف بیمه بدنه نیاز به ارایه مدارکی به شرکت بیمه دارید تا بر اساس آن انتقال صورت گیرد. این مدارک عبارتاند از:
- سند خودروی خریداری شده و سند فروش خودروی قبلی بیمهگزار
- کارت خودرو
- مدارک شناسایی بیمهگزار مانند کارت ملی یا شناسنامه وی
- بیمهنامه خودروی قبلی بیمهگزار